כבר מהטריילר של סדרת הדוקו הקולינרית “סטנלי טוצ’י באיטליה” (משודרת בערוץ הנשיונל ג’יאוגרפיק, עכשיו בדיסני+) יש רצון לגשת למטבח ולהתחיל לבשל. פרקי הסדרה עצמם רק מעצימים את פעילות בלוטות הטעם. כך מצאנו את עצמנו מכינים פיצה ומתיישבים לצפות בטוצ’י יוצא למסע גסטרונומי בלתי נשכח ברחבי איטליה.
בסדרה טוצ’י מבקר בחמישה אזורים של ארץ המגף – טוסקנה, לומברדיה, טרנטינו-אלטו אדיג’ה, אברוצו ולאציו. כל אחד מהפרקים מוקדש לאזור שונה ומציג את המסורת העשירה והטעמים המגוונים של המקום.
בכל אחד מהפרקים ניתן לראות איך המסורת נפגשת עם חדשנות ובאיזה אופן מסעדות מישלן מחזיקות “מאחורי הקלעים” מעבדות וגדלות מזון איכותי בצורה טבעית. לכל אזור באיטליה יש את הפסטה שלו, הרטבים שלו וההיסטוריה שלו, כאילו מדובר במדינות שונות בתוך מדינה אחת. זה המקום ללמוד על משפטי מחץ שנזרקים תדיר לאוויר, ולגלות עולם על האנשים שבו.
טוצ’י נפגש עם מקומיים, שפים, חובבי אוכל, דייגים, אומנים ואפילו רועים, כדי לחשוף סיפורים שלא סופרו ופנינים נסתרות – מה שיצר מסע הרפתקני לאורך כל הסדרה. עם הסגנון הנרטיבי הייחודי של נשיונל ג’יאוגרפיק, הסדרה מציעה לצופים מבט מרענן על איטליה – הן על אתריה המוכרים והן על הפינות הפחות נודעות – ומשלבת צילום קולנועי מרהיב עם השנינות והקסם המאפיינים את טוצ’י.
לאורך חמשת הפרקים, טוצ’י מתענג על סעודה מפוארת בסיינה שבטוסקנה, מגלה מטבח חדשני בשיטת farm-to-table בלומברדיה, ומחדש את הקשר עם נשמתה הכפרית של מחוז לאציו דרך טקסי אוכל מסורתיים. לראשונה הוא מבקר גם במחוזות טרנטינו-אלטו אדיג’ה, שם הוא טועם פסטו ממחטי אורן בלב האלפים, וכן במחוז אברוצו, שם הוא חווה מסורות דיג פראי על גבי טרבוקו – פלטפורמת עץ עתיקה בת מאות שנים המשמשת לדיג. לאורך הדרך, טוצ’י נטמע בסיפורים, בתשוקה ובמסורות שעיצבו את מנותיה המוכרות ביותר של איטליה. זו איטליה כפי שמעולם לא נראתה – שילוב מהפנט של טעמים, היסטוריה ואנושיות נוגעת ללב.
טוצ’י טועם, לועס, בולס, מצקצק, מלקק ומשוחח עם שפים ועם מקומיים. הוא עושה את כל זה באלגנטיות מרשימה ובקשב רב ומצליח לגרום לצופה להרגיש שהיא שם, איתו, קרוב לצלחת. ובכל זאת, אי אפשר להימנע מקצת קנאה בנוגע למסע המופלא הזה, שבו הוא עשה במשך תקופה ארוכה של צילומים, בהם רואים את עונות השנה מתחלפות יחד עם הנופים האיטלקיים המרהיבים. טוצ’י זכה בשישה פרסי אמי, והוא זכור במיוחד מתפקידיו בקולנוע כעוזר של מריל סטריפ ב”השטן לובשת פראדה”, כבעלה של סטריפ ב”ג’ולי וג’וליה”, ומהופעתו בסדרה “משחקי הרעב”.
בעבר טוצ’י חלה בסרטן בלשון ועבר ניתוח להסרת הגידול. כאיטלקי אלגנטי השואף לאוכל טעים, חשש שלא יוכל ליהנות מאוכל לעולם ואין ספק שהמסע הזה לאיטליה, בעקבות מקורותיו של אוכל איטלקי משובח, היא מתנה שלא תסולא בפז עבורו. בשנה שעברה אף הוציא טוצ’י לאור ספר שכתב “מה שאכלתי בשנה אחת”, שמספר על שנת 2023 הבעייתית מבחינתו. מה שחשוב הוא שטוצ’י אוכל ונהנה באיטליה, ויחד איתו, הצופה לא נשאר מאחור.